TERACO PLOČE

TERACO BETONSKE PLOČE POVEĆANE GUSTOĆE

Za vanjske i unutarnje prostore- otporne na habanje, oborine i mraz,- prikladnje za vožnju i hodanje – malo upijanje vode – izgled postojan

 

TERACO betonske ploče su namjenjenje za oblaganje vodoravnih, okomitih i koso nagnutih površina građevinskih objekata kao što su pločnici, pješačke staze, hodnici, terase, trgovi, kolnici i pješački prilazi, tržnice, parkirališta, marine i pristaništa, a naročito tamo gdje se traži sigurnost od klizanja. Posebnu primjenu mogu imati kod izgradnje bazena i ostalih sportskih objekata i uređenju dječjih igrališta i njihovih mjesta okupljanja.

 

TERACO PLOČA SIVA     - 40X40X2,5cm  = 11,00kn/kom  (66,00kn/m2)

TERACO PLOČA U BOJI - 40X40X2,5cm  = 13,00kn/kom  (78,00kn/m2)

TERACO PLOČA SIVA     - 40X40X3,8cm =  12,50kn/kom  (75,00kn/m2)

TERACO PLOČA U BOJI - 40X40X3,8cm =  14,50kn/kom  (87,00kn/m2)

 

Montaža TERACO ploča

Provjerite našu kvalitetu i pridržavajte se naših uputa.

Osnovni uvjet je ostaviti humus sve do čistog tla preko kojeg se nanese tamponski sloj. Tamponski sloj po mogućnosti dobro nabiti te izravnati i zaštiti vodopropusnm jednozrnatim betonom. Sve izvoditi u padu radi odvođenja.

TERACA betonske ploče se postavljaju na cemetni mort na međusobnom razmaku od minimalno 5 – 10 mm uz primjenu križica ili nekog pomagala. Pri određivanju razmaka  skupljanju i razvlačenju ploča i fuga. Ovo naročito uzeti u obzir ako se ploče vješaju na fasadne zidove objekata, gdje stisnuta fuga mora iznositi minimalno 2 – 3 mm. Fugiranje izvesti cementom ili cemetnim mortom pomoću lijevka sa izduženim dnom. Treba paziti da se smjesa od fugiranja ne nanosi i osuši na gornjoj površini ploče.

Teraco

ODRŽAVANJE – za čišćenje i njegu preporučuje se voda uz primjenu raznih pomoćnih sredstava kao što su mekane četke, spužve i krpe. Preporučljivo je odmah nakon postave i svakih pet godina, radi trajnosti, čuvanja izgleda i lakšeg čišćenja, čistu i suhu površinu premazati otopinom na bazi silikonskih smola prema uputama proizvođaća. Ne bi trebalo ploče prati sa kiselinama i lužinama ili njihovim otopinama.